Sjarmøren Mathias.

Da jeg var i Bergen var jeg så heldig å få ta bilder av Mathias også, sjarmøren til Hanne. En nydelig og herlig gutt som dessverre var ganske så syk da jeg var der. Uheldig! Heldigvis ser det ut til at de har tenkt å besøke oss i nærmeste fremtid, så da får jeg tatt mer bilder av dem. Gøy! Nå skal jeg redigere litt mer! Og bare et lite forresten før jeg avslutter; for akkurat ett år siden lå jeg med veldig sterke smerter nå, og om… telle… seks timer så ble Vilja født! Utrolig å tenke på. Awww!

Ustabilt.

Hei! I dag har One.com hatt big issues, og jeg har dermed ikke fått lov til å blogge før nå. Møkkafolk. Anyways, det er søndag og jeg har vært for lat til å jobbe mer enn nødvendig, og har i steden tatt opp en gammel hobby. Det er vel nå man kanskje forventer å lese at denne hobbyen er strikking, sying, samle på enten klistremerker eller servietter, men jeg snakker ikke om noe av det overnevnte. Jeg snakker om MySpace. Utrolig gøy til tider, men sjansen er nok stor for at jeg glemmer å bruke det fra i morgen av. Men det er greit å bruke litt tid på i dag i alle fall, med tanke på at det er rolig, kjedelig søndag og hele pakka. Noe må jeg jo gjøre for å holde meg selv unna kjøkkenet hvor alle kakene ligger. Brownies, muffins, bløtkake. Man får jo litt lyst til å fråtse, men samvittigheten min forteller meg at jeg har spist nok godt i løpet av helgen. Typisk. Nei, tilbake til MySpace! Ciao.

Her first birthday party.

Kaka har vi bakt (veldig stolte!) og både Gina og Hilde hadde med muffins. Yummi!

Her er litt bilder fra dagens bursdagsfeiring. Det var utrolig hyggelig! Vilja koste seg og showet for oss, vi spiste gode kaker og muffins (som Vilja ikke likte noe særlig) og Vilja fikk mange fine gaver. Hun fikk blant annet en kjempemyk morgenkåpe, et par sko, en utedress, et lekekamera (hun skal jo bli fotograf hun også), en kjempegod bamse, puslespill og et fint teservise. Jeg tror hun ble veldig fornøyd, og det ble jeg også. Nå gjenstår bare selve bursdagen. Tenk, snart kan jeg si at jenta mi er ett år. Ikke elleve måneder. Ett år. Hun begynner å bli stor, og det slår meg hvor mye hun faktisk forstår. Jeg trodde ikke ettåringer forstod mye. Kanskje de ikke gjør det, kanskje er det bare Vilja som er et geni. Hihi, neida. Men tilbake til bursdagen; det var utrolig gøy å feire hennes første bursdag. Tenk, neste år blir hun to!

My precious.

Det nærmer seg første februar, og som jeg har nevnt tidligere skal vi feire litt på forskudd. Det blir kaker, ballonger, gaver og alt annet som hører med til bursdagsfeiring. Nå skal jeg hjelpe til med å bake kake, men jeg kommer selvfølgelig tilbake med mange bursdagsbilder litt senere. Gøy! Later.

To bilder fra Bergen.

1. Meg i prøverommet på Monki (håret mitt ser oransje ut!). 2. Hanne og Mathias.

Her er to av de totalt syv-åtte bildene jeg tok i Bergen. Jeg fikk ligge over hos snille Hanne, og det var utrolig koselig! Ekstra gøy at hun har en gutt som er ei uke yngre enn Vilja også, så fikk jeg litt «baby»kos på tross av at Vilja var mange, mange mil unna. Forresten, fancy prøverom på Monki, sant? Det var som et lite diskotek, og man kunne se seg selv hundrevis av ganger i de mange speilene. Kool! Jeg kjøpte dessverre ingenting der da. Det får bli neste gang. Men nå skal jeg faktisk gjøre noe så kjedelig som å rydde litt hus. I morgen feirer vi ettårsdagen til Vilja på forskudd (hun har bursdag på mandag), så da bør det vel se nogenlunde greit ut her. Later!

Bokeh og to nye irritasjonsmomenter.

EF 24mm f/1.4. –  f/1.4 – 1/50 sek – ISO 2000.

Jeg fikk høre at det var veldig morsomt å lese om mine små (og store) irritasjonsmomenter, og i dag skal jeg fortelle om to til. Skravlete venninner (i femtiåra) på flyet som ikke har sett hverandre på evigheter. Det satt tilfeldigvis to slike på setene bak meg på flyturen fra Bergen til Trondheim. En flytur som egentlig bare tar rundt femti-seksti minutter føltes i går som mer enn en hel evighet. Hodet mitt vippet fra side til side og jaktet på søvn, men irritasjonen hindret meg i å slappe helt av. Det var ikke den overdøvende, overhyggelige, klissete mimresamtalen som skjøt kula ut av pistolen, men det var i aller høyeste grad den som fikk fingeren til å komme seg til avtrekkeren. Om du skjønner hva jeg mener. Jeg kan ikke si at det hjalp at kneskålene til en av dem ble trykt inn i ryggraden min med jevne mellomrom heller. Dessuten fikk jeg ikke plass ved vinduet.

Så har vi selvfølgelig klassikeren. Pene jenter på bussen som skravler i vei om gutter, kjærester, drittsekker og «horer», og som tidvis slenger inn en latter som er i overkant pen å høre på. Kontrollert. Balansert. Plagsom. Jenter du kanskje antar å være rundt tjue, men en kommentar som «å, har de gjort det? Næææh…» (etterfulgt av overdøvende fnising) får deg til å skjønne at bak all sminken, høye hæler og moteriktige klær så gjemmer det seg faktisk et barn. Jeg klør meg i hodet og begynner å tenke på hva jeg gjorde som fjortenåring. Svaret får meg til å føle meg gammel. Du vet… Når jeg var ung…

Lille Nora.

Jeg sitter på båten på vei hjem til Kaj og Vilja, og jeg har brukt tiden effektivt. Jeg har redigert mange, mange bilder, og ovenfor kan du se to av dem. Denne søte, lille jenta heter Nora, og hun var hos meg forrige helg. Fler bilder av henne kommer antagelig senere, men nå må jeg snart pakke sammen sakene mine og hoppe over til bussen. Tenkte bare jeg skulle slenge ut et innlegg før jeg kommer hjem. Du aner ikke hvor mye jeg gleder meg! Jeg har hatt det helt topp, men neste gang jeg reiser skal jeg få med meg Vilja og Kaj også. Det er ikke sunt å savne noen så mye. Jaja, later!

Busy days.

Oi, dagene her i Bergen har vært travle, og jeg har ikke rukket å blogge noe særlig. Jeg har ikke tatt så mange bilder heller (bortsett fra fotograferingene selvfølgelig), og det er jo i grunn skikkelig teit. Jeg har bare ikke tenkt på det. Vel, nå er jeg straks på vei hjem igjen (venter på flyet as we speak), og i morgen får jeg endelig treffe Vilja igjen. Jeg savner henne så utrolig mye! Nei, jeg får blogge mer når jeg kommer hjem i morgen, for nå må jeg fly. Ciao!

Early morning.

God morgen! Nå sitter jeg på Flesland. Flyet gikk ti over halv syv, så jeg måtte stå opp i firetiden i natt. Jeg våknet kvart på fire – før klokka ringte. Jeg var overraskende opplagt, og hadde i en halvtime et lite håp om at jeg kanskje ikke kom til å bli så trøtt i løpet av dagen allikevel. Vel, her sitter jeg nå, med øynene halvveis igjen og tenker at det kanskje var litt vel optimistisk å tro noe sånt. Nå venter jeg på at snille Hanne skal hente meg. Luksus! Vi skal en snartur opp til henne før vi stikker ned til studioet og begynner fotografering i fire timer i strekk. Håper bare ikke jeg sovner over kameraet, høhø. Later!

Hejhallå.

Legg merke til bylysene på bilde 1. Sentral leilighet, sa du? LIKER.

God kveld! Da er jeg hos Andrea (bilde nummer tre) og Richard (kjæresten hennes), og vi har spist god mat og sett en film. Eller, rettere sagt; Richard ser film, jeg og Andrea falt litt ut etterhvert på grunn av manglende subtitles (britisk dialekt kan gå litt fort til tider). Så derfor blogger jeg litt istedet. Jeg savner Vilja og Kaj allerede, og tanken på at jeg ikke får klemme min lille godklump (Vilja, ikke Kaj) igjen før på torsdag er rimelig skummel å tenke på.  Tiden kommer heldigvis til å gå fort mens jeg er borte – jeg har jo veldig mye å gjøre! Snart er det nok torsdag og jeg sitter på båten på vei hjem. Men nå jeg pisse, og etterpå skal jeg finne frem druene og sosialisere meg litt igjen. Ciao!