En fin lørdag full av tanker.>


Yndlingskjeksen. Safari. Nomnom.

Jeg har hatt en fin dag i dag. Jeg har tenkt ekstra mye på pappa'n min, og det er bare godt. Jeg har tenkt mye på ham i det siste uansett i grunn, med tanke på alt som skjer nå som han går glipp av. Det er vondt at han ikke får sjansen til å treffe Vilja, men samtidig er det ikke sikkert jeg hadde vært hvor jeg er i dag om ting ikke hadde blitt som de ble. Det er vanskelig å vite hvordan livet mitt hadde vært om det ikke hadde skjedd, og på den måten er det veldig greit å bare akseptere at ting ble som de ble. Jeg har det jo perfekt nå, selv om jeg savner pappa og helst skulle ønske han var her fremdeles.

Men nå skal jeg kose meg med viktige mennesker som jeg virkelig bryr meg om. Kaj og Vilja. Mennesker som skal være her lenge, lenge, lenge. Og Safarikjeks (som ikke blir her så veldig lenge). Namnam. Som sagt; jeg har det godt. Veldig godt.

>

Heidi Klum Says Fuck Off.>


T-skjorter fra Nelly.com.

Okei, jeg bare tipse om disse t-skjortene. Så utrolig kule! Jeg har veldig lyst på dem, men akkuat nå har jeg ikke penger til det. Så da får jeg bare la det være. Jeg bruker ikke penger jeg ikke har. Det er ikke særlig smart har jeg hørt.

I dag har jeg dusjet en skitten hund, ryddet kjøkkenet og nå skal jeg smårydde litt rundt omkring før Vilja våkner. Senere skal jeg på blomsterbutikken for å kjøpe blomster, for i dag er det faktisk fem år siden pappa døde. Derfor skal vi altså til gravplassen for å legge på blomster og tenne lys, og etter det skal vi til Kajs foreldre. Det er min lørdag.
Ha en fin dag!

>

Illustrations.>

Illustrasjon: Cassandra Rhodin.

Herlige illustrasjoner. Jeg skulle ønske jeg kunne få til noe sånt. Jeg elsker denne type tegninger. Det er så utrolig stilig! Kanskje jeg skal begynne å tegne. Lære meg det ordentlig. Man trenger ikke talent for å bli litt god. Man kan klare mye om man virkelig vil, orker å prøve og ikke gir seg med det første. Det har jeg virkelig troen på.

Nå sitter jeg med Vilja og pc'n i fanget, for det er bare på denne måten jeg får gjort noe. (Vilja liker å ligge i armene mine skjønner dere.) Jeg hører på Kaizers og jobber litt med shoppen for øyeblikket. Vilja sover, grynter med jevne mellomrom og ser ut til å nyte livet; god, mett og elsket. Slik skal vi sitte ei stund, og senere skal jeg se Norske Talenter og spise Safarikjeks. Det er jo fredag, og jeg har hatt lyst på kjeks hele uka. Og forresten; Vilja blir en måned gammel på søndag. Tenk det. Allerede. Hun har blitt stor! ♥

>

Noen shoppingtips.>

Jeg tenkte jeg skulle være så snill og tipse om de blå jeansene fra H&M, men når jeg tittet inn der i dag var de borte. Derfor tipser jeg om litt andre favoritter fra H&Ms nyheter i stedet. De blå jeansene har jeg selvfølgelig bestilt selv, for jeg venter på del nummer to av pakken min og fant derfor ut at jeg liksågodt kunne slenge med et par. Blå bukser har jeg hatt lyst på lenge. Håper de passer! H&M har så mye fint for tiden. Synd for lommeboka mi, bra for klesskapet mitt, bra for meg. Later!>

Ompa til du dør.>


Bilder fra Kaizerskonsert på Vega i København. Herlig!

Jeg tar litt lette løsninger for tiden, og poster gamle bilder jeg finner på pc'n min. Jeg tar bilder nå også, det er ikke det som er problemet, men jeg tar bare bilder av Vilja. Kan jo nesten ikke poste bilder av henne hele tiden, og jeg har ikke orket å tenke kreativt nok til å finne andre ting å ta bilder av eller skrive fantastisk gode tekster heller. Jeg har hatt litt vondt i hodet de siste dagene også. Jeg tror det kommer av min dårlige matlyst. Jeg er ikke så sulten for tiden, og du vet hva de sier; uten mat og drikke, duger helten ikke. Så sant, så sant. Dessverre har denne helten bare lyst på Safarikjeks (som er farlig godt), og det sier seg selv at det ikke er god heltemat. Skulle ønske det var det.

Jeg lover bedre blogging fremover, med gode tekster, fine bilder og en god dæsj superficial stuff man ikke kan komme uten. Og selvfølgelig litt bilder av Vilja i blant også. Og outfits. (Jeg må bare få kroppen til å se ut som den gjorde før fødsel, og det tar vel ikke så alt for lang tid. Det bestemmer jeg.) Men nå orker jeg verken tenke på kreative bilder, gode tekster, klær, outfits eller annet superficial stuff, for nå skal jeg legge meg elegant bakover på sofaen og hvile øynene litt. Jeg er sliten etter dagens trilletur, og fortjener derfor en liten pause. Ha en herlig dag da, dere! Smil.

>

Listen to the music.>


Alanis Morisette – Thank U

På tide med litt musikk igjen. Litt kveldsmusikk, for det er det jeg bruker denne kvelden til. Jeg hører musikk, og i kveld hører jeg mye på Alanis Morisette. Denne, denne og denne er store favoritter. Og Thank U som er på videoen ovenfor selvfølgelig. Kaj er på jobb, og jeg glemte at han skal jobbe til tolv i kveld, så jeg har gått rundt i hele dag og gledet meg til klokka skulle bli ti over ti så jeg kunne få hjem kjæresten min. Det er da han bruker å komme hjem når han jobber kveldsskift. Jeg klarer meg selv altså, det er ikke det, men det blir ekstra ille når jeg glemte det. My bad. Men nok om det.

Vilja har nettopp, etter mye om og men, slått seg til ro med å ligge i vugga i stedet for i armene mine, og jeg har tid til å gjøre annet enn å bære på den lille, søte, nydelige klumpen. Hun er veldig glad i å være i nærheten av noen, og vil helst ligge i armene våre. Veldig koselig, men det sier seg selv at hun ikke kan gjøre det hele tiden. Men nå må jeg nok ta henne opp igjen, for hun har tydeligvis ikke slått seg helt til ro med vugga alikevel. Hun er nok litt mammasyk. Kos dere med musikken jeg prakker på dere så lenge! Ciao.

>

En liten luring.>


Vilja.

Dette er absolutt ikke noe bra bilde (hun har jo hånda i veien for ansiktet og hele pakka), men det var det beste jeg fikk til av denne type bilder i går. Skal definitivt prøve på nytt senere. Som sagt så hadde Vilja vondt i magen i går, og gråt ganske mye da vi skulle ta bilder. Her gråt hun ikke. Her var hun dypt konsentrert om å gjøre noe helt annet. Hun tisset. Se på øynene hennes. Hun ser rimelig lur ut der hun ligger og ser opp på pappaen sin. Hun får alltid det uttrykket når hun tisser eller bæsjer, og hun lager alltid en rund munn. Litt sånn «oi!» på en måte. Lille, søte luringen min. ♥

>

Father and daughter.>


Favorittmenneskene mine.

I dag har vi tatt litt bilder, men Vilja har vondt i magen, så det var med andre ord dårlig timing. Det ble mest grinebilder. Bortsett fra disse. Dette var vel noen av de første bildene vi tok, så hun var ikke blitt lei av både blitz og mas på dette tidspunktet, og hadde vel ikke fått så veldig vondt i magen enda heller. Vi tok noen bilder av alle tre også, men uten trådløs selvutløser gikk det dårlig. Det får bli en annen gang. Vi har da god tid. Det kommer til å bli mange bilder fremover, og neste gang har forhåpentligvis ikke Vilja vondt i magen heller, stakkar. Vel, ha en fin dag!

>

Sunday evening.>


Bilde fra København, tatt med Canon Ixus.

Det er søndagkveld, og mens andre gruer seg til ny arbeidsdag/skoledag så sitter jeg og koser meg med Vilja i armene, redigerer litt gamle bilder jeg finner på pc'n og sniktitter litt på Beck. Dagene mine har forandret seg. Nå har jeg alltid noe å gjøre, for om Vilja sover finnes det tusen andre ting jeg kan, bør eller har lyst til å gjøre. Av og til vil jeg bare holde henne også, selv om hun sover. Av og til trenger både jeg og hun det. Dagene mine har altså blitt annerledes, og jeg elsker det. Jeg elsker å ha mye å gjøre, og jeg elsker å ha muligheten til å ta det helt med ro om jeg har lyst også. Jeg trenger ikke stresse. Selv om jeg har mye jeg kan, bør eller vil gjøre så kan jeg slappe av også. Når det passer meg (og Vilja). Men nå skal Vilja skiftes på, og deretter skal vi sove. Natta.

>

Answers – Part 3.>

Her kommer tredje og siste del av spørsmålene jeg fikk i spørrerunden.

Rekker du å svare på alle disse spørsmålene? Svar: ja, det rekker man jo alltids når man tar seg god tid.

Jobber du? Hva jobber du som?  Svar: jeg jobber ikke nå, for nå har jeg mammapermisjon ei stund. Ellers så jobber jeg som badevakt, og kommer til å begynne å jobbe igjen om ikke så altfor lenge. '

Hva jobber Kaj som? Svar: Kaj jobber som formann i ei produksjonsbedrift som heter Bewi.

Hvilke blogger leser du? Svar: Svar: mange, mange, men det varierer veldig, avhengig av hvor mye tid jeg har og hvor interessert jeg er i å bruke tid foran pc'n. Jeg har et fåtall jeg leser fast. Jeg er egentlig ganske så kresen når det kommer til blogger, så det krever mye av en blogg for å få meg som fast leser.

Hva var det første du tenkte når du fikk Vilja i armene dine? Svar: det første jeg tenkte (og sa) var: «herregud!» Deretter tenkte jeg «oi, så liten hun er!», og etter det tenkte jeg «Viljaaaa!» Jeg tror jeg tenkte ganske mye egentlig. Og jeg var så utrolig glad!

Å føde – er det det vondeste du har opplevd, sånn fysisk sett? Svar: helt klart. Men det er vondt på en veldig betydningsfull måte, og det gjør det lettere å takle.

Hvor mye har du vokst som person av denne opplevelsen? Svar: jeg føler jeg har vokst ganske mye (vel, egentlig har jeg krympet. Med tanke på magen og sånn mener jeg…). Jeg føler jeg har en forståelse for noe helt nytt nå, og på den måten har jeg kommet inn i en ny «klubb». Et nytt fellesskap hvor man deler en forståelse for noe helt fantastisk.

Hvordan føles det egentlig å amme? Svar: vel, i begynnelsen gjorde det litt vondt etterhvert, for jeg fikk litt såre brystvorter. Men nå er det helt greit. Man kjenner i grunn ikke så veldig mye. Eller…tja. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, jeg.

Og hva er Kaj flinkest til som pappa? Svar: han er flink til det meste. Jeg har ikke merket noe han ikke er flink til i alle fall, så han er rett og slett super. Tror det var på tide at han ble far… Hehe.

Hvordan kommer du til å være med hensyn til alkohol og Vilja når hun blir såpass gammel at alkohol blir spennende? Svar: vel, det er litt vanskelig å svare på , med tanke på at Vilja er tre uker gammel. Men jeg tror nok at jeg kommer til å være omtrent som foreldrene mine har vært i forhold til alkohol og meg. De har satt grenser, men de har ikke vært altfor strenge heller. En fin mellomting er tingen.

Hva skulle babyens navn ha vært hvis det hadde blitt en gutt? Svar: det vet vi ikke. Guttenavn hadde vi ikke helt klart, men jentenavn har vært klart lenge. Så det var i grunn greit at det var ei jente altså.

Vil du ha flere barn? Hvor lenge vil du i tilfelle vente? Hvor mange barn ønsker du deg? Svar: ja, jeg vil ha fler barn, men jeg aner ikke når og hvor mange. Men fler skal det bli!

Vil du bli en «kul» eller «streng» mor når Vilja blir eldre? Svar: både og…? Heller streng enn kul. Det er ikke viktig for meg å være kul, men det gjelder å ikke være for streng heller. Som jeg har sagt tidligere; det gjelder å finne en mellomting.

Hvor mye lyd kom det når Vilja ble født? Svar: ehm, jeg er ikke helt sikker. Jeg tror ikke jeg fikk med meg hvor høyt jeg faktisk ropte, men det var nok noen desibel vil jeg tro. Det fungerer å bruke stemmekraft når man skal presse. Hihi.

Hvordan føltes det å bestemme seg for å prøve å lage barn? Svar: jeg var veldig glad og veldig spent. Jeg tenkte utrolig mye på det hele tiden, og var skikkelig spent på om tante rød kom på besøk eller ikke. Hun kom jo ikke, og plutselig så visste jeg at jeg var gravid. Jeg følte det på meg. Rare greier.

Hvordan visste du at dere var klare for å få barn? Svar: jeg tror man må være klar på flere måter før man får barn. For det første bør man være klar for det selv, og for det andre bør man være klar for det sammen. Det er jo noe man må være to for å få til, og jeg mener det er viktig at forholdet er såpass stabilt at man vet hvor man har hverandre. Det er litt greit at forholdet ikke tar slutt ei uke før fødsel… Hvordan visste jeg at vi var klare? Vel, det er vel noe man bare føler på seg. Jeg følte at jeg og Kaj hadde et forhold som var kommet langt nok til at vi kunne få barn sammen.

Jeg lurer på om Vilja gråter mye? Eller er hun veldig rolig? Svar: Vilja er veldig rolig. Hun gråter når hun vil noe, men ellers så ligger hun enten og sover eller så ser hun seg bare rundt – glad og fornøyd. Herlig!

Hvordan takla Kaj fødselen? Svar: han takla den veldig bra. Hva skal man i grunn si? Det var en stor opplevelse for oss begge, og vi takla det vel omtrent like bra vil jeg tro. Det er jo noe positivt, så det er i grunn ikke noe å «takle», selv om det hører med litt smerter og hyl… Sånt man tåle.

Når var første gang du nevnte graviditeten på bloggen? Svar: her er innlegget.

Er dette den beste tida i livet ditt hittil? Svar: helt klart. Det er jo den største opplevelsen jeg har vært gjennom.

Hva mener du er det viktigste som må være på plass før man får et barn? Svar: kjærlighet og stabilitet mellom to mennesker, et sted å bo og nok penger til å forsørge seg selv og barnet. Det er vel det viktigste. 

Var Vilja det eneste navneforslaget om det skulle bli jente? Hvis nei, hvilke andre forslag var det? Svar: jeg hadde ei liste med navn jeg likte, men med en gang jeg fant Vilja bestemte vi oss. Om det var jente skulle det bli Vilja. Vilja var perfekt!
>