Nysgjerrig.

Vilja elsker å se ut på den store verden.

Formen min har blitt en god del bedre, men jeg er fremdeles småkvalm, sitter i joggebuksa og magen min kommer med advarende lyder i blant. Antagelig bare for å minne meg på at den ikke vil ta i mot særlig mye mat i dag. Anyways. I går savnet jeg Vilja så mye, så det har vært enormt godt å bare kose og leke med henne i dag. Jeg har holdt henne tett inntil meg helt til hun ble lei, jeg har lekt til hun begynte å gråte, jeg har gått med henne til jeg har blitt svimmel selv. (For Vilja syns nemlig det er utrolig gøy å gå selv nå – med litt hjelp til å holde balansen selvfølgelig!) Mens vi er så godt i gang med skryteprat av Vilja; hun har fått tann nummer to også. Hihi, det er så søtt. To små tenner i den lille munnen.

Nå skal jeg slenge meg på sofaen og se resten av «Shoobiidobbidobbidance» (eller «So you think you can dance» om du vil) på tv. Så regner jeg med det blir tidligkveld i kveld også, så jeg kan komme kjempesterkt tilbake med nye krefter i morgen, forhåpentligvis med litt bedre matlyst enn i dag. God natt!

Keep or return?

I dag fikk jeg disse herlige sandalene fra Steve Madden i posten, men jeg er sannelig ikke sikker på om jeg skal beholde dem eller ikke. Det er ikke det at de ikke er fine, for de er jo superkule, men de var litt for lange og litt for trange i ankelen for meg. Og jeg vet jo at sko som ikke er herlige å gå i bare blir stående i skohylla mi – sammen med minst femten andre par som sjelden blir brukt. Da kan jeg heller bestille et annet par, for disse pengene er jo allerede brukt på sko… Ingen vits i å spare dem da, er det vel? Men først; keep or return?

Æsj, æsj, æsj.

I gårkveld ble jeg plutselig syk. I hele natt har jeg spydd hver andre time, og dagen i dag har jeg oppholdt meg på soverommet nesten uten stopp. Ei kald flaske vann i den ene hånda, spybøtta i den andre. Jeg har prøvd meg opp av senga et par ganger, men uten hell. Feberen har kommet krypende, og det er jo ikke akkurat kaldt her i utgangspunktet heller. Over tjue grader i skyggen ute, jeg tørr nesten ikke tenke på hvor varmt det er inne. Sånt blir man lettere slapp av. Æsj, jeg håper jeg våkner frisk i morgen.

Nå ligger jeg fremdeles i senga, men jeg har (igjen) store planer om å komme meg opp. Jeg savner Vilja. Og Kaj. Flinke Kaj som har vært med Vilja i hele dag, uten hjelp fra meg. (Bortsett fra små puppebesøk på rommet, selvfølgelig.) Tenk om jeg ikke hadde en så flink og herlig kjæreste. Da hadde nok dagen min blitt hundre ganger verre. Å bære rundt på, leke med og styre med Vilja i spypausene hadde vel ikke akkurat vært optimalt. Haha, jeg ser det for meg.

Nei, nå skal jeg komme meg opp, så jeg kanskje rekker å være litt med Vilja før hun skal sove. Krysser fingrene for at jeg er i superform i morgen. Herregud, så takknemlig jeg er for at jeg sjelden er syk! Jeg er jo nesten aldri syk. Jeg kan ikke huske sist jeg lå slik, så jeg skal jo i grunn ikke klage. Men så er det jo allmennkunnskap at vi mennesker elsker å klage litt, så jeg kan jo ikke dy meg jeg heller. Men nå er jeg ferdig. Hejdå!

Four more.

Jeg bare slenger ut fire bilder som tidligere har blitt oversett, men som nå får være med allikevel. Men dette blir de siste feriebildene altså. Jeg lover. Apropos bilder. I dag fikk jeg mye stæsj til kameraet mitt i posten. Jeg fikk blant annet et undervannshus til kameraet, så nå kan jeg ta bilder under vann! Spennende. Gleder meg til å prøve. Må vel finne en frivillig modell først da, som er villig til å hoppe uti kaldt vann med kjole på. Det hadde jo vært kult. Jeg kjøpte et makrofilter også. Tenkte jeg skulle prøve det i stedet for å kjøpe et makroobjektiv til flere tusen. Et slikt filter koster jo under hundrelappen på ebay, så det er verdt et forsøk. Skal teste det litt senere. Nå skal jeg ordne middag! Laks og hjemmelagede potetbåter. Nam.

Tilbake til hverdagen.

Viljaklumpen som har vært sååå flink på reisen!

Det er så gøy å være på flyplasser, for det er så mange rare mennesker å se der. Folk gjør så mye rart. Vi kan begynne med sikkerhetskontrollen. Det er like gøy å se hver gang. Alle som går gjennom en slik sikkerhetskontroll løfter skuldrene på en avventende måte, og ser seg rundt som om de faktisk har noe å skjule. Som om de faktisk er medlem i Al-Quaida. Som om de faktisk er selvmordsbombere. Man kan rett og slett se spenningen i kroppen spre seg. Kommer det til å pipe denne gangen? Kommer disse dumme menneskene til å tro at jeg er farlig? Av og til ser det faktisk ut som om noen blir litt skuffet om det ikke piper. Som om de syns det er gøy å tro at andre tror at de er en trussel. Om du skjønner hva jeg mener…

Anyways. Vi kom oss på flyet, og vi kom ikke unna den velkjente «næmmen-er-det-kjentfolk-her-da»-vitsen mennesker som reiser sammen med hverandre bare er nødt til å fortelle. Kjentfolkene av denne vittige mannen måtte selvfølgelig le av den originale vitsen, og jeg lo faktisk litt selv også. Ikke for at vitsen er så enormt bra, for det er den strengt tatt ikke, men for at det er så typisk. Jeg ler litt av at vi mennesker er så fordømt forutsigbare. Apropos forutsigbar. Vi skal snart spise pitapizza, og senere ikveld skal jeg så absolutt drikke kakao.

Those rainy days ain’t so bad.

To regnbilder fra i dag. I morgen drar vi hjem igjen, og selv om det blir veldig, veldig, veldig godt, så er det litt trist også. Jeg liker å være borte. Jeg liker å se nye ting, jeg liker å være i by, jeg liker å shoppe, jeg liker å se på mennesker jeg ikke kjenner, jeg liker å ligge på hotell, jeg liker sommer med både regn og sol. Jeg liker ferieturer, og det er på mange måter både godt og litt teit at vi i morgen er på vei hjem til det samme gamle. Hjem til hverdagen. Akkurat det er jo (heldigvis) uunngåelig, men jeg kunne gjerne tenkt meg å reise litt mer. Litt fler steder. Gjerne til Paris eller Venezia eller Roma eller New York. Heldigvis har jeg god tid. Jeg har jo ikke fylt tjue enda, og har så vidt blitt voksen. Så ja, jeg har gooood tid. Senere.

New things.

Ny jeans og topp fra H&M, sløyfe i håret fra Lindex, blazer fra Ellos, sko fra Ebay. Foto: Kaj.

I dag har vi vært på shopping igjen. Jeg fant meg blant annet denne buksa og denne toppen – og er kjempefornøyd med begge deler. Jeg har forresten plutselig fått en trang til å farge håret brunt, men jeg vet ikke om jeg tørr. Jeg er jo ganske fornøyd med fargen jeg har nå, men jeg har jo hatt den ei stund… Forandring fryder i blant, men jeg er sannelig ikke sikker.

Enda et forresten. Jeg ser da så merkelig ut i ansiktet når Kaj tar bilder av meg. Jeg ser ikke like merkelig ut når jeg tar bildene selv. Derfor har jeg i dag fått tak i en fjernutløser som faktisk fungerer! (Håper jeg i alle fall, jeg har ikke testa den enda.) Den må testes nå. Jeg kommer tilbake med bilder fra en regnfull Stavangerby senere, for det har pøsregnet i hele dag omtrent, men det var faktisk litt godt. Jeg liker regn. Ciao!

Stavanger, dag 3.

Puh. Mange bilder. Det ble dessverre ingen strandtur i dag allikevel. Det var jo planen vår for i dag, helt til vi gikk i ring rundt flyplassen og ikke fant frem til stranda så fort som vi ønsket. Vilja var ekstremt sint, så vi orket det rett og slett ikke. I stedet tok vi flybussen (se bilde nummer en. Vilja koser seg på bussen!) til Stavanger, og gikk rundt omkring i gamlebyen mens vi ventet på at vi kunne sjekke inn på hotellet. Der var det utrolig koselig! Kanskje vi tar en tur dit i morgen igjen – om vi rekker det. Vi skal jo gjøre så mye annet også! Det er jo så mye fint her. Jeg ante ikke at Norge var så fint, jeg. Ferie i Norge er slett ikke verst. Det anbefales.

Nå kaller senga. Jeg skal slenge med ned, finne frem Snømannen av Jo Nesbø og spise litt Bixit. Det skal jeg faktisk gjøre resten av kvelden. (Utenom når Vilja skal mates, bades, koses eller lekes med selvfølgelig.) Plan for i morgen: ta ting som de kommer. Det er nesten umulig å planlegge hva man skal gjøre til enhver tid, så det har jeg gitt opp. Vi skal i alle fall kose oss og slappe av, og det er vel strengt tatt det viktigste. Vi er jo på ferie.

Jæren, dag 2.

Those shoes… ja, jeg trenger vel ikke si stort mer enn det. Jeg har lyst på dem, og i dag fant jeg dem på H&M her i Bryne. Jeg ble så glad at jeg nesten løp bort til dem, og lette febrilsk etter min størrelse. Guess what? De hadde den ikke. Trist. Jaja, som Kaj så trøstende sier; du har da brune sko fra før.

I dag har vi ikke gjort stort annet enn å snuble rundt omkring i litt butikker. Vi fikk shoppet litt. Litt til meg, litt til Kaj og litt til Vilja. Det ble ikke mange bilder, for jeg glemte å sette inn batteriet i kameraet, men det hadde nok ikke blitt så mange bilder uansett. Det er begrenset hvor gøy det er å se på at andre shopper. Jeg liker det i alle fall ikke. Anyways. I morgen skal vi på stranda! Jeg aner ikke om det er meldt fint vær eller ikke, men det er ikke poenget. Jeg akter å sette de bleike føttene mine på en strand uansett. Barfot. Og jeg skal i det minste vasse. Bading blir det nok ikke, for bikinien min ligger plassert hjemme.

Nei, nå orker jeg ikke skrive mer. Det er utrolig hvor mye humøret synker av babygråt som varer i noe som føles som en evighet. Vilja vil ikke sove, og vi vet ikke helt hva vi skal gjøre med det for øyeblikket. Snart står det vel noen utenfor hotelldøra vår og lurer på om vi faktisk er her inne med henne, eller som lurer på hva i alle dager som foregår. I’ll be back tomorrow! Ciao.

Jæren, dag 1.

Image and video hosting by TinyPicVi landet endelig på Sola flyplass, og måtte vente lenge på taxi med barnesete…

Image and video hosting by TinyPic

… selv om de lovte å ta oss dit vi vil, når vi vil. (Det gjelder kanskje ikke babyer?)

Vilja var glad for at vi var kommet frem, og koste seg i senga i bare bodyen.

Image and video hosting by TinyPic

Vi var sultne, og dro på Kinarestaurant. Namnam!

Image and video hosting by TinyPic

Vi gikk rundt og så oss omkring, og satt blant annet på denne benken.

Image and video hosting by TinyPic

Jeg fant en stilig butikk som solgte stilige dører med skrift på!

Image and video hosting by TinyPic

Vi gikk enda mer for å se oss omkring.

Image and video hosting by TinyPic

Jeg tok bilde av føttene mine. Interessant.

Image and video hosting by TinyPic

Ooog vi dro på kjøpesenter bare for å se litt, men mest for å kjøpe godteri.

Resten av kvelden brukte vi på å lese bok (en hver, selvfølgelig) og spise godteri. Det skal vi nok gjøre i kveld også regner jeg med. Men nå må jeg stikke! Hejdå!